Aktivnosti u povodu Svjetskog dana oralnog zdravlja

ZAGREB, 19. ožujka – U povodu Svjetskog dana oralnog zdravlja koji se ove godine obilježava 20. ožujka, zagrebački Stomatološki fakultet i Klinika za stomatologiju KBC-a Zagreb organiziraju dan otvorenih vrata na Stomatološkom fakultetu, u Gundulićevoj 5 gdje će se građani moći informirati o stanju svog oralnog zdravlja.

Za djecu školske i vrtićke dobi organizirat će se prigodne radionice o oralnoj higijeni na kojima će studenti stomatologije, okupljeni oko projekta Zubić vila, govoriti o održavanju higijene usne šupljine, zdravoj prehrani koja ne izaziva karijes te važnosti redovitog posjećivanja stomatologa.

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica održat će u petak, 22.03. u 10 sati u dvorani Galženica lutkarsku predstavu pod nazivom „Mali Hlapić i strašni Bub“, u kojoj se mali Hlapić, na početku djetinjstva, susreće s opasnim i strašnim Bubom. Ipak, problema neće biti jer na putu do sjajnog osmijeha pomažu Tetka Četka i Zubarica Anica i na kraju predstave će se svi zubi sjajiti. Edukativna i zabavna predstava o oralnoj higijeni temeljena je na pomno odabranim i pedagoški prilagođenim sadržajima. Namijenjena je prvenstveno djeci između 3 i 10 godina, ali će i one malo starije podsjetiti na osnove higijene zuba i usne šupljine. Predstavu je režirao Tomislav Pavković a glazbu skladao Jurica Leikauff.

Edukativne i preventivne aktivnosti koje se provode u povodu Svjetskog dana oralnog zdravlja daju dobre rezultate i imaju pozitivan učinak. Prihvaćanje osobne odgovornosti za vlastito zdravlje, uključujući i oralno zdravlje, prvi je i osnovni korak u svim preventivnim aktivnostima.



Vijesti iz medija