U riječkoj bolnici uspješno završen projekt opremanja dnevnih bolnica i kirurgija

  • Slika /2019 Slike/KBCRI_2017_00001.jpg
  • Slika
  • Slika

Rijeka, 26. lipnja 2019. – U Kliničkom bolničkom centru Rijeka obilježen je završetak europskog projekta rekonstrukcije i opremanja dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija vrijedan 49,8 milijuna kuna, kojem je prisustvovao i ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić.

Završetkom projekta ostvaren je glavni cilj projekta, funkcionalno osposobljavanje 12 dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija na lokalitetima Rijeka, Sušak i Kantrida.  

Ravnatelj KBC Rijeka Davor Štimac istaknuo je kako će se povećati kapaciteti, poboljšati dostupnost i kvaliteta medicinske usluge, smanjiti će se broja prijema na akutne bolničke odjele te će u konačnici sve rezultirati većim zadovoljstvom pacijenata.

U projektnom dijelu opremanja obuhvaćena je nabava medicinske i nemedicinske opreme u vrijednosti od 25,5 milijuna kuna, a među njima je uređaj za razbijanje bubrežnih kamenaca, endoskopski stup, robotizirana ruka za fizijatrijske terapije i uređaji za ultrazvučnu dijagnostiku.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je da riječki KBC pokazuje na koji način treba djelovati te nadodao kako će novoopremljeni prostori KBC-a Rijeka, a posebno suvremeni medicinski uređaji, mnogo značiti velikom broju stanovnika riječke regije koji gravitiraju u ovoj bolnici. 

Europska unija je putem Europskog fonda za regionalni razvoj kroz program „Konkurentost i kohezija 2014. - 2020.“ bespovratno financirala projekt s 99,93 posto iznosa. Ugovor o dodjeli bespovratnog iznosa je potpisan u veljači 2017. godine, a radovi su pokrenuti početkom 2018. godine.

Stranica