Svečano otvoren novouređeni prostor Odjela za nefrologiju i dijalizu OB Varaždin

Slika /2018 Vijesti/H20180209007391.jpg

Prilikom službenog posjeta Varaždinskoj županiji 9. veljače, ministar Kujundžić održao je radni sastanak s varaždinskim županom Radimirom Čačićem, a zatim je svečano otvorio novouređeni prostor dijalize Odjela za nefrologiju i dijalizu Opće bolnice Varaždin, u koji je  uloženo 14,3 milijuna kuna.

Novi centar za hemodijalizu Odjela za nefrologiju i dijalizu na petom katu Internističko-pedijatrijskog paviljona, ima 35 kreveta i 37 uređaja za dijalizu. Vrijednost projektiranja i građevinskih radova je 10,3 milijuna kuna, a opremanja i sustava pripreme demineralizirane vode 4 milijuna kuna. Novac je osiguran iz decentraliziranih sredstava. Odjel za nefrologiju i dijalizu tako je nakon 32 godine dobio novi prostor za skrb o više od 160 pacijenata kojima je nužna dijaliza ili zdravstvena skrb nakon transplantacije bubrega.
Ministar Kujundžić naglasio je kako Varaždinska županija može biti ogledni primjer za ulaganje u zdravstvo.
„Usmjerili smo 15 milijuna kuna za specijalizacije, novi magnet dolazi u Varaždin, ranije ga nikada nije bilo, velike su investicije u objedinjeni hitni prijam i dnevne bolnice, negdje oko 65 milijuna, investicije u spinalni centar u Varaždinskim Toplicama... Neću nabrajati sve, mislim da je trend investiranja u zdravstvo ovoga kraja vrlo, vrlo pozitivan“, rekao je ministar nakon obilaska Odjela za nefrologiju i dijalizu.
Ravnatelj varaždinske bolnice Nenad Kudelić istaknuo je da odjel za hemodijalizu ima tradiciju od 1980. godine. „S ovim projektom omogućujemo 35 novih mjesta za hemodijalizu. To puno znači za bolnicu, a još više za pacijente – omogućava hemodijalizu svim našim bolesnicima praktički u jednoj smjeni, u novom, lijepo uređenom i vrhunski kvalitetnom prostoru“, rekao je Kudelić.
O pacijentima skrbe četiri subspecijalista nefrologa, jedan specijalist interne medicine, tri specijalizanta te 29 medicinskih sestara i tehničara.
 
 
 

Pisane vijesti