Službeni sastanak ministra zdravlja RH i povjerenika Europske komisije za zdravlje i sigurnost hrane

Slika /slike/Naslovnica/Susret ministra sa povjerenikom EK za zdravlje i sigurnost hrane.jpg

Ministar zdravlja dr. Dario Nakić  sastao se u srijedu  16. ožujka 2016.  godine s povjerenikom Europske komisije za zdravlje i sigurnost hrane Vytenisom Andriukaitisom u Bruxellesu.

Ministar je povjereniku  izložio planove i reformske mjere za unapređenje sustava zdravstva u Hrvatskoj. Razgovaralo se o reformama na područjima hitne službe i bolničkog sustava, a posebna pažnja posvećena je mogućnostima za povlačenje sredstava iz fondova Europske unije. Tom prigodom, ministar Nakić upoznao je povjerenika Andriukaitisa sa stanjem u Imunološkom zavodu i mogućnosti ponovnog pokretanja proizvodnje.
Povjerenik  Andriukaitis je napomenuo kako Europska komisija cijeni ovakvu razmjenu prijedloga i ideja  te je istaknuo kako se na ovaj način mjere unapređenja zdravstvenog sustava, koje se provode u državama članicama, mogu jednostavnije razmijeniti i provoditi kao primjeri dobre prakse. Povjerenik je ministru govorio o EU strategijama za zdravlje i preventivnim programima, naročito o pitanjima prevencije pušenja i konzumacije alkohola te promociji zdrave prehrane i tjelesne aktivnosti.

Prilikom susreta je potvrđen i dolazak povjerenika  Andriukaitisa u službeni posjet Hrvatskoj početkom srpnja gdje se očekuje nastavak komunikacije i suradnje između Ministarstva zdravlja i Europske komisije. 



Pisane vijesti