Projekt nove bolnice u Bjelovaru napokon realan

Slika /Vijesti/DSC_1426.JPG

Ministar zdravlja dr. Dario Nakić, u pratnji suradnika posjetio je Bjelovarsko - bilogorsku županiju i Opću bolnicu Bjelovar.

Ministar se tom prigodom susreo sa županom Damirom Bajsom s kojim se dotakao aktualnih tema u zdravstvu. Nakon susreta sa županom, ministar je održao radni sastanak i s ravnateljima zdravstvenih ustanova s područja Bjelovarsko-bilogorske županije a tema sastanka bila je stanje u zdravstvu Bjelovarsko – bilogorske županije te realizacija projekata poput izgradnje dnevne bolnice.
Nakon održanih sastanaka, ministar se uputio u Opću bolnicu Bjelovar, gdje je u pratnji zamjenika sanacijskog upravitelja dr. sc. Borisa Kirina posjetio Odjel za urologiju i zgradu Uprave.
U sklopu posjeta je ministar Nakić još jednom potvrdio kako se projekt izgradnje nove bolnice nastavlja dalje te su za njega osigurana sredstva iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ te da navedeni projekt nikad nije bio doveden u pitanje u realnim okvirima mogućnosti njegove izgradnje. Iz navedenog programa je osigurano ukupno 80 milijuna kn za izgradnju nove dnevne bolnice koja će se financirati preko natječaja koji će provoditi Ministarstvo zdravlja zajedno sa Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU. „Naš konačan cilj je izgradnja u realno mogućim okvirima, ne samo za bjelovarsku već i za ostalih 25 bolnica u RH za koja su sredstva također osigurana ovim natječajem koji će Ministarstvo zdravlja raspisati u rujnu ove godine“, istaknuo  je ministar Nakić.
U novim pozivima Ministarstvo zdravlja, kao središnje tijelo državne uprave za sektor zdravstva i kao sektorski nadležno tijelo u domeni Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“, će osigurati investicije iz EFFR-a većem broju bolnica (kao prihvatljivim prijaviteljima), promičući time i regionalnu zastupljenost na području Republike Hrvatske, u duhu ciljeva Europskog fonda za regionalni razvoj i s ciljem postizanja indikatora od 30 bolnica koje su obuhvaćene investicijama iz navedenog programa.
Sredstava iz EU fondova koja su predviđena za infrastrukturno ulaganje i opremanje u dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije su na raspolaganju većem broju bolnica, pa tako i bjelovarskoj, u iznosu financijske omotnice od 625.480.000,00 kuna.
 

Stranica