Potpisan Plan suradnje u području zdravstva između Hrvatske i Kine

Slika /2018 Vijesti/29384014968_16e5e4ac53_o.jpg

Sofija, 05. srpanj 2018. godine –U sklopu 7. sastanka na vrhu šefova vlada 16 zemalja srednje i istočne Europe i Kine, na kojem je sudjelovao i predsjednik  Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković,  održana je i  svečanost potpisivanja ugovora/sporazuma o suradnji između zemalja srednje i istočne Europe i Narodne Republike Kine za razdoblje 2018.–2021. Tom prigodom potpisani su i sporazumi između Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine.

Među ostalim, potpisan i Plan suradnje između Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i Nacionalne komisije za zdravstvo Narodne Republike Kine u području zdravstva i medicine za razdoblje 2018.-2020.g., kojeg je kao član hrvatskog izaslanstva potpisala državna tajnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske mr.sc. Zdravka Bušić.
Planom suradnje definirana je suradnja u području zdravstvene politike, stručnog i znanstvenog istraživanja, prevencije bolesti, zdravog starenja, primarne zdravstvene zaštite, tradicionalne i transplantacijske medicine, e-zdravstva, zdravlja majke i djeteta, organizacije zdravstva, održivog financiranja, kriznih medicinskih situacija te području sigurnosti hrane ne-životinjskog porijekla.
Planovi suradnje potpisuju se kontinuirano svake dvije godine  u cilju provedbe temeljnog Ugovora o suradnji u području zdravstva i medicine između dviju Vlada te su rezultat dugogodišnje i vrlo  uspješne suradnje s NR Kinom.

Pisane vijesti