Posjet Gradu Koprivnici i Općoj bolnici „dr. Tomislav Bardek“

Slika arhiva/images/novosti/novosti/posjet_gradu_koprivnici_i_opcoj_bolnici_dr_tomislav_bardek/66253-3-cro-HR/posjet_gradu_koprivnici_i_opcoj_bolnici_dr_tomislav_bardek.jpg

KOPRIVNICA, 24. srpnja  –  Nabavka novog ultrazvučnog uređaja za pregled karotida te gradnja pedijatrijskog odjela u sklopu Master plana izgradnje zdravstvenih ustanova, bile su glavne teme o kojima je ministar zdravlja prof. Rajko Ostojić razgovarao tijekom svog posjeta s vodstvom koprivničke Opće bolnice „dr. Tomislav Bardek“.

Uočeno je kako se na pregled karotida u toj bolnici dugo čeka zbog nedostatka UZV uređaja pa će njegova nabavka, koja je pri kraju, pridonijeti smanjenju dugih listi čekanja na tu pretragu. Kad je riječ o odjelu pedijatrije, ministar se slaže da medicinsko osoblje, mali bolesnici i njihovi roditelji rade i borave u neodgovarajućem prostoru pa je Ministarstvo spremno financirati projekt izgradnje kroz dvije do tri godine.

Bilo je govora i o dugim listama čekanja na ortopedske operacije, no bolnica je u tom dijelu, kako je ministar naglasio, žrtva vlastitog uspjeha, jer ima sjajne ortopede koje su prepoznali ne samo građani Koprivničko-križevačke županije, već i susjednih županija. Stoga je najavio da će Ministarstvo zdravlja, u sklopu objedinjene javne nabave, nastojati osigurati dodatne količine ugradbenih materijala, kako bi liječnici mogli nesmetano operirati.

Ministar Ostojić obišao je tijekom posjeta Koprivnici i Podravku i Belupo, gdje je razgledao pogon krutih lijekova, a razgovarao je i sa čelnicima Gradske uprave.



Pisane vijesti