Pomoćnik ministra zdravlja doc. Dragan Korolija Marinić u posjetu OB Virovitica – po smanjenju listi čekanja virovitička bolnica najbolja u Hrvatskoj

Virovitica, 24. listopada 2015. - Pomoćnik ministra zdravlja doc. Dragan Korolija Marinić posjetio je u subotu 24. listopada 2015. godine OB Virovitica. U objedinjenom hitnom bolničkom prijemu te Odjelima internističkih i kirurških djelatnosti susreo se s pacijentima i medicinskim osobljem te pohvalio stručnost i kvalitetu njihova rada.

„Obilaskom hitnog prijema, kirurškog i internog odjela uvjerio sam se u izrazitu stručnost i kvalitetu rada. Ono što treba naglasiti je kvaliteta u kojem segmentu je virovitička bolnica postigla i ustanovila standarde liječenja koji su međunarodno priznati od međunarodnih organizacija. To je izvrsna veza sa svijetom koja dobro funkcionira“, kazao je doc.Korolija Marinić.

Kroz odjele virovitičke bolnice pomoćnika ministra provele su sanacijska upraviteljica dr.sc. Marijana Živko i voditeljica Odjela za osiguranje i unapređenje kvalitete zdravstvene zaštite Mirela Kolar. Porazgovarali su s pacijentima u objedinjenom hitnom bolničkom prijemu kroz koji mjesečno prođe oko 1500 pacijenata o kojima brine 10 liječnika i 22 medicinskih sestara i tehničara. U stručnost medicinskog osoblja doc. Korolija Marinić uvjerio se i u Službi internističkih djelatnosti gdje je posjetio Jedinicu intenzivnog liječenja te Odjel za nefrologiju i hemodijalizu. Postupci koji se ondje obavljaju ne zaostaju za velikim klinikama što potvrđuje i postupak plazmafereze koji se od veljače ove godine izvodi na Odjelu za nefrologiju i dijalizu virovitičke bolnice, pa pacijenti koji moraju obavljati taj postupak više ne moraju odlaziti u kliničke bolničke centre. „Zadovoljna sam ostvarenim rezultatima, ponosim se svojim liječnicima i medicinskim sestrama i svim osobljem koje je važna karika u ostvarenim rezultatima bolnice“ istaknula je sanacijska upraviteljica dr.sc. Marijana Živko.

Dobre rezultate bilježi i Odjel za abdominalnu kirurgiju kojim je pomoćnika ministra zdravlja doc. Koroliju Marinića proveo voditelj Odjela dr. Tomislav Ružić. Naglasio je da za operativne zahvate na kirurškom odjelu nema čekanja, kao ni za većinu pretraga u Općoj bolnici Virovitica. „Što se tiče narudžbi, liste čekanja u ovoj bolnici gotovo ne postoje, svedene su na vrijeme manje od 15 dana u prosijeku“ potvrdio je doc. Korolija Marinić te naglasio da je Opća bolnica Virovitica po tome najbolja u Hrvatskoj.

U posljednjih nekoliko mjeseci liste narudžbi su smanjene zahvaljujući Programu plus i reorganizaciji rada pojedinih ambulanti pa pacijenti za, primjerice, CT abdomena čekaju manje od 20 dana nakon upisivanja. Na kolonoskopiju i gastroskopiju čeka se u prosijeku 10 dana, UZV dopler karotida tek tjedan dana, a smanjene su i liste narudžbi u kardiološkoj, dijabetološkoj i endokrinološkoj ambulanti. „Za takve rezultate uloženo je puno truda i vremena svih djelatnika Opće bolnice Virovitica i namjeravamo još puno raditi, sadašnji rezultati nikako ne znače kraj razvoja bolnice“ kazala je dr.sc. Marijana Živko te naglasila da je ovaj mjesec počela realizacija projekta energetske obnove zgrade D OB Virovitica i opremanja nove bolničke zgrade. U pripremi je, istaknula je, još nekoliko projekata kojima Uprava OB Virovitica namjerava, u toj najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Virovitičko-podravskoj županiji, osuvremeniti bolnički prostor i podići kvalitetu zdravstvenih usluga.



Pisane vijesti | Projekti i programi