Pomoćnik ministra docent MIljenko Bura na summitu ministara zdravstva Kine i država Srednje i Istočne Europe

  • Slika /Vijesti/2015/rsz_bura.jpg
  • Slika

Nacionalni preventivni programi ranog otkrivanja malignih bolesti važan su element zdravstvene politike RH
 

Summit je održan pod pokroviteljstvom predsjednika Vlade Češke Bohuslava Sobotke. Hrvatsku je predstavljao pomoćnik ministra zdravstva za medicinski turizam docent Miljenko Bura, u čijoj pratnji su bili gđa. Tamara Poljičanin, ravnateljica Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, i g. Ozren Pezo, zamjenik ravnateljice Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje za IT.

Pomoćnik ministra Bura održao je prezentaciju o medicinskom turizmu u Hrvatskoj u okviru prvog panela Summita „Zdravstveni sustavi“.

Na marginama skupa hrvatsko izaslanstvo održalo je bilateralne sastanke s izaslanstvima Kine i Srbije. Na oba sastanka identificirana su područja zajedničkog interesa u području zdravstva i okvirno su dogovoreni sljedeći koraci u intenziviranju suradnje. Glavna tema na sastanku s izaslanstvom Srbije bila je suradnja u nabavci cjepiva i lijekova, a na sastanku s izaslanstvom Kine uključivanje tradicionalne kineske medicine u program hrvatskog medicinskog turizma i, vezano uz to, prenošenje iskustava kineske strane.



Pisane vijesti | Međunarodne aktivnosti