Otvorene dvije novouređene operacijske dvorane u Kliničkoj bolnici Dubrava

ZAGREB, 9.travnja - U KB Dubrava otvorene su dvije nove operacijske dvorane  – u Zavodu za očne bolesti i Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju, čime će se dodatno smanjiti liste čekanja na operacije očne mrene i dojke u toj bolnici.

Uređenje kirurške dvorane za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju financirano je s 500.000 kuna iz donacija. Dvorana je opremljena novim aparatima kao što su anesteziološki aparat, monitor, set za operaciju dojke i drugi.  Klinika će od sada imati dvije operacijske dvorane te će se  moći kirurški liječiti veći broj pacijentica s rakom dojke, najčešćim tumorskim sijelom kod žena u Hrvatskoj.

Nova operacijska dvorana u Zavodu za očne bolesti konačno je dovršena nakon deset godina od početka radova 2003.godine. Za završetak uređenja osigurano je 1,3 milijuna kuna.

Njezino otvaranje znači povećanje kapaciteta i broja operacija, osobito katarakte, što će dodatno skratiti liste čekanja na ovaj zahvat.

Do sada se katarakta operirala dva dana u tjednu. Liste čekanja u prva tri mjeseca ove godine skraćene su za 30 posto, pa je za očekivati da će sada biti dodatno skraćene. Operacija katarakte predstavlja najčešći kirurški zahvat u svijetu, uzimajući u obzir sve kirurške struke.

Puštanjem u rad ovih dviju operacijskih sala, Klinička Bolnica Dubrava prati strateške smjernice zacrtane u dokumentima Ministarstva zdravlja, poštujući medicinske prioritete u planiranju razvoja vlastitih bolničkih kapaciteta.



Vijesti iz medija