Otvorena izložba fotografija iz natječaja „Novi život na dar“

Slika arhiva/images/novosti/novosti/otvorena_izlozba_fotografija_iz_natjecaja_novi_zivot_na_dar/71253-2-cro-HR/otvorena_izlozba_fotografija_iz_natjecaja_novi_zivot_na_dar.jpg

ZAGREB, 10. listopad - U povodu Europskog dana darivanja organa, koji se obilježava 13. listopada, Ministarstvo zdravlja priredilo je izložbu fotografija „Novi život na dar“, kao rezultat foto-natječaja koji je bio raspisan na temu darivanja organa.



 

 



Pogledajte sve fotografiije

Stručni žiri u sastavu Damir Hoyka, Damir Tiljak, Igor Nobilo i Vanja Nikolac dodijelio je prvu nagradu Issi Bratinčević i Josipu Boti za fotografiju „Zakrpa srca“. Drugu nagradu osvojila je Kristina Oberling s fotografijom „Život nakon“, a treću Hrvoje Golubić s fotografijom „Pogled u novi život“. Također su dodijeljene i pohvale.

Izložbu je otvorio zamjenik ministra dr. Marijan Cesarik naglasivši kako je Republika Hrvatska danas vodeća zemlja u svijetu po broju darivatelja organa, te transplantaciji bubrega i jetre.

Kazao je kako je izložba rezultat nastojanja da se šira javnost uključi i pridonese podizanju svijesti javnosti o potrebi darivanja organa.

Do 1. rujna ove godine, naglasio je dr. Cesarik, ukupno je realizirano 90 darivatelja organa te je transplantirano 127 bubrega, 29 srca, 68 jetri, te 4 kombinirane transplantacije gušterača-bubreg i jedna jetra-bubreg.

Izložba će biti otvorena do 24. listopada, radnim danom od 8 do 20, a subotom od 8 do 13 sati.



Pisane vijesti