Održani prvi sastanci radnih skupina o izgradnji Dnevne bolnice u Velikoj Gorici i nove Opće bolnice u Šibeniku

  • Slika /2024 SLIKE/Slika 1.jpg
  • Slika

Danas su u Ministarstvu zdravstva održani prvi sastanci radnih skupina na temu dva strateška projekta Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva zdravstva.

Prvi sastanak vezan je uz projekt izgradnje Dnevne bolnice u Velikoj Gorici. Sastanku su prisustvovali predstavnici grada Velike Gorice, predstavnici Ministarstva zdravstva te ostali članovi radne skupine.

Ovim projektom izgradnje Dnevne bolnice u gradu Velika Gorica povećat će se dostupnost bolničke zdravstvene zaštite i kvaliteta zdravstvenih usluga na području Zagrebačke županije te će realizacija ovog projekta dovesti do smanjenja broja hospitalizacija u akutnim kapacitetima bolnica, odnosno dovest će do jačanja dnevnih bolnica i posljedično do skraćivanja listi čekanja.

Razvojem projekta dnevne bolnice i zdravstvenih usluga koje će bolnica pružati smanjit će se i priljev pacijenata u bolnice u gradu Zagrebu te dodatno unaprijediti zdravstvena skrb svim budućim pacijentima.

Drugi sastanak koji je održan vezan je uz projekt izgradnje Opće bolnice Šibenik na novoj lokaciji na kojemu su sudjelovali gradonačelnik Šibenika Željko Burić te predstavnici Ministarstva zdravstva i ostali članovi radne skupine.

Projektom izgradnje Opće bolnice Šibenik na novoj lokaciji želi se razviti model nove bolnice u Šibeniku čime će se osigurati najsuvremenija zdravstvena zaštita, uz brojne prednosti u odnosu na dosadašnju stacionarnu zdravstvenu zaštitu kako za pacijente i čitav zdravstveni sustav tako i za zaposlenike.

U odnosu na sadašnje stanje, projektom izgradnje nove bolnice u Šibeniku dodatno će se unaprijediti kvaliteta života i bolja dostupnost cjelokupne zdravstvene zaštite za stanovnike Šibensko-kninske županije, ali i šire okolice.

Ministarstvo zdravstva kao partner u ovim projektima vjeruje da će novoizgrađene bolnice pružati kvalitetnu medicinsku skrb građanima te dodatno ojačati javno zdravstveni sustav.
 

Pisane vijesti