Nova zgrada Klinike za neurologiju KBC-a Osijek, dar Vlade SAD-a

Slika arhiva/images/novosti/novosti/nova_zgrada_klinike_za_neurologiju_kbc_a_osijek_dar_vlade_sad_a/115541-1-cro-HR/nova_zgrada_klinike_za_neurologiju_kbc_a_osijek_dar_vlade_sad_a.png

ZAGREB, 31. listopad – Predstavnici Ministarstva zdravlja i članovi izaslanstva Odbora za okoliš, javno zdravstvo i sigurnost hrane Europskog parlamenta (ENVI) održali su danas radni sastanak.
 

U Kliničkom bolničkom centru Osijek potpisana je 5. svibnja 2015. Povelja o izgradnji i otvoreni su radovi na izgradnji nove Neurološke poliklinike Klinike za neurologiju. Povelju su potpisali zamjenik ministra zdravlja prim. Marijan Cesarik i zamjenica veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Margaret H. Nardi.

Svečanosti su prisustvovali i zamjenik osječkog gradonačelnika Denis Ambruš, sanacijski upravitelj KBC-a Osijek Sven Kurbel te njegov zamjenik Vladimir Borzan.

Vrijednost radova procjenjuje se na 733 tisuća dolara, a u cijelosti će ih financirati američka vlada. Ova donacija Sjedinjenih Američkih Država poklon su stanovništvu ovog djela Hrvatske te će, kako stoji u Povelji, „ostati trajni spomen prijateljstva  i međusobnog razumijevanja Hrvatske i SAD-a.“

Zamjenik ministra zdravlja prim. Cesarik najavio je nabavu opreme za zgradu.

Klinika za neurologiju je Referentni centar za neurorehabilitaciju i restauracijsku neurologiju Ministarstva zdravlja, a multidisciplinarnim pristupom terapijske, dijagnostičke, rehabilitacijske i edukacijske uloge, predstavlja jedinstven centar izvrsnosti u Republici Hrvatskoj.

Dosadašnji prostor većinom je bio neprimjeren pa je izgradnja novih prostora donacijom Vlade SAD-a prvi korak u potpunoj obnovi radnih prostora i prostora za bolničko liječenje. 



Pisane vijesti | Međunarodne aktivnosti