Ministarstvo zdravlja poziva sindikate na nastavak socijalnog dijaloga i kolektivne pregovore

ZAGREB, 23. rujna 2013. – Ministar zdravlja prof. dr. Rajko Ostojić uputio je danas Hrvatskom liječničkom sindikatu i Hrvatskom strukovnom sindikatu medicinskih sestara-medicinskih tehničara poziv za nastavak socijalnog dijaloga za sutra, u utorak 24. rujna 2013. godine, u 10 sati u Ministarstvu zdravlja.

U očekivanju da će socijalni dijalog biti uspješan, ministar zdravlja prof. dr. Rajko Ostojić uputio je danas i poziv za nastavak pregovora o kolektivnim ugovoru za djelatnost zdravstva svim članovima Pregovaračkog odbora sindikata. Pregovori su sazvani u srijedu, 25. rujna 2013., u 10 sati u Ministarstvu zdravlja.

Smatramo da je za konačni dogovor iznimno važna spremnost na kompromis svih strana u pregovorima, uz poštivanje Zakona o radu i Zakona o kriterijima za sudjelovanje u tripartitnim tijelima i reprezentativnosti za kolektivno pregovaranje.

Još jednom, uvjereni smo da Vlada i sindikati u zdravstvenom sustavu imaju isti cilj, a to je postizanje dogovora oko granskog kolektivnog ugovora, u kojemu će biti prepoznate specifičnosti svih struka u hrvatskom zdravstvenom sustavu.



Pisane vijesti