Ministar zdravlja prim. dr. Siniša Varga posjetio Specijalnu bolnicu u Gornjoj Bistri

Slika arhiva/images/novosti/novosti/ministar_zdravlja_prim_dr_sinisa_varga_posjetio_specijalnu_bolnicu_u_gornjoj_bistri/110557-1-cro-HR/ministar_zdravlja_prim_dr_sinisa_varga_posjetio_specijalnu_bolnicu_u_gornjoj_bistri.jpg

Ministar zdravlja prim. dr. Siniša Varga posjetio je danas Specijalnu bolnicu za kronične dječje bolesti u Gornjoj Bistri, gdje je razgovarao s ravnateljem bolnice  Renatom Mittermayerom, dr.med.spec. i Ksenijom Čuljak, pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Zagrebačke županije.

Ministar zdravlja prim. dr. Varga obišao je male pacijente i koji se liječe u Specijalnoj bolnici, kao i zaposlenike bolnice, te im svima zaželio sve najbolje u novoj, 2015. godini.

Ministar Varga je s ravnateljem bolnice dr. Mittermayerom, te pročelnicom gospođom Ksenijom Čuljak razgovarao o potrebama bolnice te naglasio kako će u 2015. godini, izlaskom Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje iz Državne riznice, biti više novca upravo za tip kazuistike koji se tretira u ovoj specijalnoj bolnici, ali i više novca za opremu, posebno skupe lijekove koji su potrebni pacijentima bolnice.

Kako je u Specijalnoj bolnici u Gornjoj Bistri smješten određen broj pacijenata koji su i štićenici Centara za socijalnu skrb, Ministarstvo zdravlja obvezalo se organizirati sastanak predstavnika Specijalne bolnice, Ministarstva zdravlja i Ministarstva socijalne politike i mladih i Zagrebačke županije kako bi kroz dogovor došli do adekvatnijih rješenja za skrb upravo o tim pacijentima.

Ministar zdravlja prim. dr. Varga čestitao je i osoblju bolnice na uspostavljenoj suradnji s hrvatskim, i posebice talijanskim volonterima, koji već više od jednog desetljeća aktivno pomažu u skrbi za pacijente bolnice i podržao inicijativu Uprave bolnice da u budućnosti Specijalna bolnica za kronične dječje bolesti u Gornjoj Bistri razvije i volonterski centar.

Ravnatelj bolnice, dr. med. spec. Renato Mittermayer naglasio je kako je prim. dr. Siniša Varga prvi ministar zdravlja koji je uopće posjetio Specijalnu bolnicu u Gornjoj Bistri, što, rekao je dr. Mittermayer, pokazuje da Ministarstvo prepoznaje rad Specijalne bolnice, te izrazio zadovoljstvo dogovorenim s Ministarstvom zdravlja.



Pisane vijesti