Ministar zdravlja pohvalio rad karlovačke bolnice i obiteljskih liječnika

Slika /slike/IMG_2088.JPG

Karlovac, 31. listopada 2015.g. - Karlovačka županija prva je u Hrvatskoj u kojoj je uveden e-Karton za pacijente, što je krenulo od ordinacija obiteljske medicine, a potom je uključena i Opća bolnica Karlovac. Završena je prva faza projekta e-Karton, a rezultati ovog projekta prezentirani su i ministru zdravlja Siniši Vargi, koji je u pratnji suradnika posjetio karlovačku bolnicu.

„To je karton koji spašava život. Naime, u tom kartonu svim dionicima zdravstvenog sustava u našoj županiji dostupni su podaci o kroničnim bolestima pacijenta, o lijekovima koje pacijenti troše, o alergijama, o implantatima, antikoagulantnoj terapiji, većim operativnim zahvatima i ostalim stanjima, što je  vrlo bitno u brzim djelovanjima kada je potrebno pacijentu spasiti život.

E-Karton se pokazao izvrsno, tehnički zadovoljava sve preduvjete, svi smo jako zadovoljni, a to će biti velika pomoć u svakodnevnom  radu, kako obiteljskih liječnika, stomatologa, ginekologa i pedijatara na razini primarne zdravstvene zaštite, tako i ljekarnika u ljekarnama, biokemičarima u biokemičarskim laboratorijima, kao i za sve doktore bolničke specijaliste u Općoj bolnici Karlovac“, rekao je obiteljski liječnik  Goran Lazić, jedan od koordinatora ovog projekta. Sanacijski upravitelj karlovačke bolnice  Suad Crnica pojasnio je koliko novi sustav olakšava rad bolničkih liječnika, ali i spašava živote pacijenata:

 „Često puta imamo situaciju da pacijenti dođu ili u stanju bez svijesti, dezorijentirani, često puta s nedovoljnim podacima oko svojih osnovnih bolesti. Nismo imali uvid ili smo jako teško dolazili do podataka, koji bi nam omogućili da ispravno i vrlo brzo saniramo stanje, odnosno da pomognemo pacijentima. S ponosom mogu reći da smo prepoznali potrebu praćenja tehnološkog razvoja informatičkih sredstava korištenjem svih mogućnosti koje oni pružaju u unapređenju poslovnih procesa, a i u ovom medicinskom dijelu koji je bitan za sigurnost pacijenata i ispravno liječenje.“ Ministar zdravlja Siniša Varga izrazio je zadovljstvo rezultatima uvođenja e-Kartona te je posebno istaknuo angažman ravnatelja karlovačke bolnice dr. Suada Crnice i dr. Gorana Lazića.

„Iskoristio bih priliku da pohvalim i ravnatelja i kolegu Lazića što su svojim zalaganjem omogućili  boljitak zdravstvenog sustava kako u Općoj bolnici Karlovac tako i na razini grupnih praksi i koncesionara. Naravno, uz trud svih  ostalih zaposlenih u zdravstvu, liječnika, medicinskih sestara i  administrativnog osoblja, puno truda je uloženo kako bi sustav zdravstva u bolnici bio znatno bolji“,  naglasio je ministar.



Pisane vijesti | Obavijesti