Ministar zdravlja obišao stradale stanovnike i medicinske djelatnike u Vukovarsko-srijemskoj županiji

  • Slika
  • Slika

Županja, Drenovci, Cerna, 20. svibnja  -  Ministar zdravlja prof. dr. Rajko Ostojić obišao je danas poplavljena područja u Slavoniji, Županju i Drenovce.

Pritom je razgovarao sa stradalnicima općine Gunja koji su smješteni u prihvatnom centar u Cerni te je sudjelovao na sastanku Kriznog stožera Vukovarsko-srijemske županije. 

Ministar Ostojić posjetio je i timove hitne medicinske službe. Liječnicima, medicinskim sestrama, vozačima, djelatnicima Crvenog križa, zavoda za javno zdravstvo zahvalio je što nadljudskim naporima pomažu ljudima u nevolji.

Zahvaljujući svim poduzetim preventivnim mjerama, zdravstveno stanje stanovništva je pod nadzorom, rekao je ministar Ostojić, ali je također upozorio i na to da se treba pridržavati uputa Ministarstva zdravlja kako ne bi došlo do zdravstvenih incidenata i epidemije zaraznih bolesti. Stanovnici poplavljenih područja mahom su pohvalili rad zdravstvene službe u Vukovarsko-srijemskoj županiji. 

Ministar Ostojić se u Cerni susreo i s timovima koji stanovništvu pružaju psihološku pomoć kao i s članovima zdravstvene službe Ministarstva obrane.
 

Pisane vijesti