Ministar Nakić u posjetu zdravstvenim ustanovama na području šibensko-kninske županije

  • Slika /Vijesti/2016/1.JPG
  • Slika
  • Slika

Ministar zdravlja Dario Nakić je 3. kolovoza posjetio Opću i veteransku bolnicu „Hrvatski ponos“ Knin i Opću bolnicu Šibenik, dok je u Drnišu obišao nove prostore hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja Drniš.

Ministar zdravlja Nakić u pratnji suradnika obišao je Opću i veteransku bolnicu „Hrvatski ponos“ Knin. Obilasku su se pridružili i zamjenik župana Tomislav Vrdoljak, gradonačelnik Nikola Blažević, ravnateljica OB Knin Kristina Bitunjac, saborska zastupnica Josipa Rimac, predsjednik Upravnog vijeća Robert Marić te ostali članovi Upravnog vijeća  te pomoćnica ravnateljice za sestrinstvo Nediljka Milačić. Na prigodno održanom sastanku govora je bilo o trenutačnom stanju u OB Knin te aktualnim temama o zdravstvu u Šibensko-kninskoj županiji.

Posjet je nastavljen obilaskom Opće bolnice Šibenik. Naime, ministar Nakić u društvu suradnika, župana, ravnateljice OB Šibenik Sanje Jakelić, zamjenika ravnateljice Marinka Bilića, pomoćnice ravnateljice za sestrinstvo Snježane Jušić, pomoćnika ravnateljice za pravne poslove Paška Dželalije, i voditelja Odjela obišao je prostore interne medicine - hemodijalize, oftalmologije i optometrije te kirurgije. Nakon obilaska odjela, ministar Nakić je istaknuo kako će se zauzeti se za podizanje standarda u onim bolničkim cjelinama koje prostorne, estetski i funkcionalno odudaraju od izvrsnih rezultata koje u njima postiže cjelokupno zdravstveno osoblje OB Šibenik. Pri tome, istaknuo je ponajviše Odjel oftalmologije koji dugi niz godina funkcionira u neprimjerenim uvjetima, a unatoč tome ima status „perjanice šibenske bolnice“ čiji je izvrstan rad prepoznat na razini cijele Hrvatske.

„To najviše govori u prilog činjenici da su upravo ljudi koji svojom voljom i znanjem i entuzijazmom postižu takve rezultate, najvažniji segment hrvatskog zdravstva i izbog toga njima, a i pacijentima treba osigurati dostojanstveno radno okruženje“ , istaknuo je ministar Nakić prilikom obilaska OB Šibenik.

Ministar Nakić je naposljetku obišao i Dom zdravlja Drniš te novu ispostavu županijskog zavoda za hitnu medicinu. Tom je prilikom, u društvu župana Gorana Pauka, gradonačelnika Josipa Begonje, ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislava Jukića i ostalih, izrazio zadovoljstvo uspješno provedenim projektom nove hitne medicinske pomoći Šibensko-kninske županije u Drnišu, čiji je početak rada planiran za 5. rujna. Za novu ispostavu hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja Drniš Ministarstvo zdravlja je osiguralo dodatni medicinski Tim 1.

Pisane vijesti