Ministar Nakić u posjeti OB Zabok i Krapinskim toplicama

  • Slika /Vijesti/2016/ob zabok.JPG
  • Slika
  • Slika

Ministar Nakić je u sklopu službenog posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji posjetio Opću bolnicu Zabok I bolnicu hrvatskih veteran, kao i Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. 

U OB Zabok su ga uz ostale dočekali i župan Željko Kolar sa suradnicima te ravnatelj Tihomir Vančina.

U zabočkoj bolnici održan je i sastanak iza zatvorenih vrata, nakon kojeg je ministar s domaćinima obišao dijelove bolnice, kao što je to kasnije učinio i u Krapinskim Toplicama, gdje ga je, uz županijsko vodstvo, dočekala i ravnateljica Željka Žnidarić.

„Nakon što smo završili projekt sanacija bolnica, imao sam plan posjetiti sve bolnice u Hrvatskoj, a tako i Opću bolnicu Zabok koja ima važno mjesto u našem zdravstvenom sustavu. Drago mi je ovdje vidjeti da je lokalna zajednica zaista zainteresirana i da je cijelo vrijeme vodila računa o zabočkoj bolnici i to je jedan od razloga zašto su i organizacijski standardi i pristup na većoj razini od onoga što je slika i prosjek unutar Hrvatske. Isto tako, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice jedna je od vodećih ustanova po kvaliteti u segmentu  fizikalne terapije i rehabilitacije u Hrvatskoj i to je mjesto gdje se oslobađa puno prostora za nešto što, nažalost, mi nemamo dobro iskorišteno, a to je zdravstveni turizam. I to je ono što mislimo ponuditi ne samo našim građanima, nego i građanima Europske unije i drugih zemalja, dakle, usluge medicinske rehabilitacije. Pa tako postoje i kontakti sa potencijalnim zainteresiranim privatnim investitorima koji su upravno u Krapinskim toplicama, kao jednima od prvih, prepoznali potencijal za ulaganje u zdravstveni turizam u Hrvatskoj“  rekao je ministar Nakić.

Na kraju službenog radnog posjeta ministar Nakić je istaknuo kako su ustanove koje je posjetio tijekom današnjeg obilaska primjer dugogodišnjeg kvalitenog rada, uređenosti ustanova i vođenja računa o svakom detalju što posebo dolazi do izražaja u Krapinskim toplicama koje na taj način pokazuju spoj tradicije i moderne medicine. Cilj, dakako ostaje raditi na osiguravanju sredstava za dodatna ulaganja u medicinsku opremu i rekonstrukciju pojedinh objekata kako bi te ustanove osigurale i daljnji razvoj i napredak.

Pisane vijesti