KBC Osijek dobio novi MR uređaj

Slika /slike/OSIJEK.jpg

Klinički bolnički centar Osijek dobio je suvremeni uređaj za magnetnu rezonancu, zahvaljujući kojem će se dodatno smanjiti liste čekanja. 

Uređaj je vrijedan 10 milijuna kuna, a sredstva je osigurala Vlada temeljem Odluke da se dio dobiti Hrvatske agencije za lijekove i medicinske proizvode iskoristi za opremanje zdravstvenih ustanova, koje su i najveći potrošači lijekova i medicinskih proizvoda.

Ministar zdravlja Siniša Varga istakao je da se radi o najmodernijem magnetu u  javnozdravstvenom sustavu Hrvatske , koji će smanjiti liste čekanja i omogućiti uslugu na razini ne samo zagrebačkih KBC-a nego i europskih zdravstvenih centara.

Sanacijski upravitelj Sven Kurbel je istakao kako je ovo početak daljnjih ulaganja u KBC,  uključujući i novu već nabavljenu opremu za Zavod za oftalmologiju koja predstavlja značajan iskorak u pružanju zdravstvenih usluga  te će  omogućiti  kvalitetnije liječenje bolesnika koji  su zbog nedostatka takve sofisticirane opreme zadnjih godina bili prisiljeni na liječenje putovati u Zagreb. Vrpcu su presjekli radiologinja dr. Nives Zrno i Boris Crnov, prvostupnik radiološke tehnologije, a svečanosti su prisustvovali ministar zdravlja Siniša Varga, njegov pomoćnik za bolničku zdravstvenu zaštitu Dragan Korolija Marinić, sanacijski upravitelj KBC-a Osijek Sven Kurbel, predstojnica Zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Branka Kristek i drugi.
 

Pisane vijesti