Godišnji sastanak bolničkih transplantacijskih koordinatora

  • Slika /2024 Objave/IMG_20240304_103035.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 04. ožujka 2024. u Velikoj dvorani Ministarstva zdravstva održan je tradicionalni godišnji sastanak bolničkih transplantacijskih koordinatora. Godišnjem sastanku odazvalo se 30 bolničkih transplantacijskih koordinatora iz donorskih bolnica u Republici Hrvatskoj.

Prisutne su pozdravili prim.dr.sc. Branislav Kocman ispred Nacionalnog povjerenstva za presađivanje organa te Martina Anušić Juričić, dr. med., načelnica Sektora za transplantaciju i biomedicinu.  U nastavku je prim. dr. Marina Premužić, nacionalna transplantacijska koordinatorica prezentirala rezultate nacionalnog transplantacijskog programa u 2023. s posebnim naglaskom na provedbu donorskog programa.
 
Uz diskusiju u cilju unapređenja donorskog programa, na ovom sastanku naglasak je bio na poboljšanju u rezultatima prikupljanja tkiva u okviru donorskog programa.

Važnost i potrebu pojačanog prikupljanja tkiva, posebice kardiovaskularnog,  naglasili su Ivana Vidović, dr.med.  (Hrvatska banka tkiva i stanica), te prim. dr. sc. Ivica Šafradin, dr. med., (specijalist kardiokirurgije) i dr. sc. Nermin Lojo, dr. med. (specijalist vaskularne kirurgije)  iz Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

Pisane vijesti