Edukacija otočkih liječnika o postupcima provedbe hitnog zračnog medicinskog prijevoza

Potpisani sporazum dio je uspješne reorganizacije hitne medicinske službe koja se provodi u Hrvatskoj, a kojim se osigurava organiziran i kvalitetan hitni zračni medicinski prijevoz za građane Hrvatske i za veliki broj turista koji se očekuje tijekom turističke sezone.

O važnosti Sporazuma o suradnji u provedbi hitnog zračnog medicinskog prijevoza u svrhu pružanja zdravstvene zaštite na području Republike Hrvatske te važnosti poznavanja načina postupanja u provedbi hitnog zračnog medicinskog prijevoza okupljenim liječnicima govorila je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba – Bujević. Dr. Ingrid Bošan–Kilibarda i dr. Radmila Majhen Ujević upoznale su ih s indikacijama odnosno s određenim stanjima, bolestima i ozljedama koje zahtijevaju pozivanje helikoptera, dok se ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Splitsko–dalmatinske županije dr. Leo Luetić detaljno osvrnuo na protokol postupanja za pozivanje helikoptera.

Osim medicinskih tema, na sastanku je poručnik Josip Perić iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske - Eskadrile transportnih helikoptera okupljenima objasnio kako će tim hitne medicinske službe najsigurnije prići helikopteru, unijeti odnosno iznijeti pacijenta, dok je načelnik Državnog centra 112 DUZS-a Zoran Šimić predstavio protok komunikacije za pozivanje helikoptera.



Pisane vijesti