Državni tajnik Dulibić na 71. zasjedanju Svjetske zdravstvene skupštine

Slika /2018 Vijesti/Image-1.jpg

Državni tajnik gosp. Tomislav Dulibić sa suradnicima sudjeluje na 71. zasjedanju Svjetske zdravstvene skupštine koje se održava u Ženevi od 21. do 26. svibnja.

Na ovogodišnjem zasjedanju ovog najvišeg upravljačkog tijela Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) okupilo se oko četiri tisuće stručnjaka i visokih dužnosnika u području zdravstva iz cijelog svijeta. Sudjeluju i brojni stručnjaci iz međunarodnih organizacija, agencija Ujedinjenih naroda i nevladinih institucija.
 
Raspravlja se o brojnim javnozdravstvenim temama kao što su univerzalna zdravstvena zaštita, zdravlje i klimatske promjene, zarazne bolesti, kronične nezarazne bolesti, prevencija HIV-a, promicanje dojenja, imunizacija afričke regije. Posebni naglasak ovog zasjedanja postavlja se na temu pozitivnih rezultata i načina postizanja univerzalne zdravstvene zaštite.
 
U svom uvodnom obraćanju Svjetskoj zdravstvenoj skupštini, generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus skrenuo je pozornost na epidemiju ebole u Demokratskoj Republici Kongo te svoj govor posvetio dr. Carlu Urbaniju koji je umro u službi 2003. godine, dok se borio protiv epidemije SARS-a. Posebno je istaknuo veliku odgovornost koju SZO ima prema zdravlju svjetske populacije.
 
U petak, 25. svibnja bit će održani izbori za članove Izvršnog odbora Svjetske zdravstvene organizacije.

Stranica