Darovana oprema hitnoj medicinskoj službi Tomislavgrad

Slika arhiva/images/novosti/novosti/darovana_oprema_hitnoj_medicinskoj_sluzbi_tomislavgrad/89948-3-cro-HR/darovana_oprema_hitnoj_medicinskoj_sluzbi_tomislavgrad.jpg

ZAGREB, 16. listopada 2013. – Ministar zdravlja prof. dr. Rajko Ostojić predao je danas djelatnicima hitne medicinske službe u Domu zdravlja Tomislavgrad, u Bosni i Hercegovini, opremu koja će pridonijeti kvalitetnijem hitnom zbrinjavanju tamošnjih pacijenata, a zdravstvenim djelatnicima omogućiti bolje uvjete rada.

Ministar je tom prilikom obišao Dom zdravlja Tomislavgrad te razgovarao s ravnateljem Doma zdravlja dr. Ivanom Bagarićem i njegovim suradnicima.

Ministarstvo zdravlja i Hrvatski zavod za hitnu medicinu inicirali su akciju prikupljanja opreme za hitnu medicinsku pomoć za Tomislavgrad, na koju su se svojim donacijama odazvali županijski zavodi za hitnu medicinu Brodsko-posavske, Istarske, Karlovačke, Koprivničko-križevačke, Ličko-senjske i Osječko-baranjske županije.



fotografija2

Donirana oprema sastoji se, među ostalim, od aspiratora, defibrilatora, EKG uređaja, stolice za transport pacijenata, rasklopnog nosila i druge opreme nužne za zbrinjavanje hitnih pacijenata.

Hitna medicinska pomoć u Tomislavgradu radi u teškim uvjetima, s nedostatnom opremom. Ovom donacijom Republika Hrvatska želi pridonijeti razvoju bilateralnih odnosa između dviju država te pomoći da građani općine Tomislavgrad dobiju kvalitetniju hitnu medicinsku uslugu.

U sklopu suradnje, prošlog mjeseca Hrvatski zavod za hitnu medicinu donirao je Domu zdravlja Tomislavgrad edukativne materijale i stručne priručnike iz hitne medicine, dok su dva djelatnika hitne službe prošla edukaciju u okviru Projekta unaprjeđenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu.



Pisane vijesti