Beroš: Prevencija je jedan od najvažnijih čimbenika u zdravstvu

Slika /2023 slike/Futur Z_4.jpg

Ministar zdravstva Vili Beroš sudjelovao je danas na zdravstvenom kongresu Futur Z koji se održava u Opatiji, gdje je još jednom istaknuo važnost prevencije kao najvažnijeg čimbenik u dijagnosticiranju zdravstvenog stanja naših građana, ranog otkrivanja oboljenja i pravodobnog početka liječenja.

Dodao je da su na kongresu iznova rezimirani svi reformski iskoraci te da je ''sve je više kvačica na popisu naših reformskih ciljeva i najvažnije - spašenih života koji su glavno mjerilo uspjeha ove Vlade i zdravstvene administracije''.

''Među mnogim reformskim iskoracima koje smo do sada učinili i činimo i dalje treba u fokus staviti prevenciju kao najvažniji čimbenik u dijagnosticiranju zdravstvenog stanja naših građana, ranog otkrivanja oboljenja i pravodobnog početka liječenja. Zato najveću potporu dajemo svim nacionalnim programima, kao i aktualnom Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka prostate, kojima je cilj pored uvida u zdravlje nacije i podizanje razine zdravstvene pismenosti hrvatskih građana. Uz potpunu suradnju i unapređivanje uzajamnog povjerenja liječnika i pacijenata možemo očekivati bolje ishode liječenja i kvalitetu življenja naših građana”, rekao je Beroš.

Napomenuo je da će uskoro javnosti predstaviti odluku o nabavi 21 linearnog akceleratora te pustiti u korištenje i šestu brzu brodicu u sustavu hitne medicinske službe kojima se povezuju hrvatski otoci s kopnom. Dogodine se očekuje i da zaživi hitna medicinska helikopterska služba u četiri baze, dvije na kopnu i dvije na moru.

“Od preventivnih zdravstvenih pregleda koje uskoro započinjemo u svim dijelovima Hrvatske isto očekujemo u budućnosti velik doprinos u poboljšanju zdravlja nacije. Jer kada je 'Zdravlje prvo', predodređeni smo za prvo mjesto u zdravstvenom segmentu kao i ostalim resorima države i društva“, naglasio je ministar zdravstva.

Izvor: Ministarstvo zdravstva
 

Pisane vijesti