Beroš demantirao prijetnje liječnicima inspekcijom: Niti sam dao nalog, niti nešto znam o tome

Slika /2021 Slike/53.png

Ministar zdravstva Vili Beroš demantirao je prijetnje inspekcijom liječnicima koji su najavili sudjelovanje na sutrašnjem prosvjedu na kojemu će se tražiti njegova ostavka i ponovno osnivanje povjerenstva za istragu okolnosti smrti novinara Vladimira Matijanića.

"Sigurno inspekcija Ministarstva zdravstva o tome nije informirana, niti sam ja dao nalog, niti uopće nešto znam o tome. Suluda konstrukcija i vrlo zlonamjerna", odgovorio je Beroš na upit novinara o prijetnjama inspekcijom liječnicima koji dolaze na prosvjed u nedjelju u podne, u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva (HND).

Priča još nije gotova

Govoreći o slučaju Matijanić, Beroš je rekao da ta "priča još nije gotova" te ponovio da je, u okviru svojih mogućnosti i ingerencije, formirao povjerenstvo od vrhunskih stručnjaka koji su "dali pravorijek o datoj problematici".

"Nađene su određene disfunkcionalnosti i manji propusti i ti elementi su upućeni na daljnje postupanje Hrvatskoj liječničkoj komori, Komori medicinskih sestara i županijskom Državnom odvjetništvu u Splitu. Sad je na njima da dalje postupaju", rekao je ministar o postupanjima na utvrđivanju okolnosti smrti novinara Matijanića. 

Ponovio je da ne vidi većih propusta u tom slučaju te istaknuo da je obiteljska liječnica preminulog Matijanića u nekoliko navrata i pismeno i usmeno izdala preporuku da se on javi u bolnicu izdala mu uputnicu.
"On je od zdravstvenog sustava dobio neupitan poziv i višekratnu uputu da se javi u bolnicu. Analizirali smo i tijek postupanja u bolnici, tu su nađeni određeni elementi i upućeno je na daljnju analizu i Komori i DORH-u", rekao je Beroš te dodao: "To  sve što  mogu reći u ovom trenutku".

U osvrtu  na  informaciju da se medicinski radnici pridružuju tom prosvjedu, istaknuo je kako je otvoreno  pitanje "tko će doći na prosvjed i iz kojeg razloga".

Ponovio je i da je zdravstvenim djelatnicima 40 posto povećana plaća u mandatu ove vlade te ih je "zaposleno nikada više iako imamo manje stanovnika".

Izvor: Hina/Vlada 
 

Pisane vijesti