Dan Medicinskog fakulteta Hrvatskog katoličkog sveučilišta

U petak 27. rujna 2024., svečano je obilježen Dan Medicinskog fakulteta Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Ovogodišnjem svečanom akademskom činu prisustvovali su u ime ministra zdravstva državna tajnica Irena Hrstić, u ime ministra znanosti, obrazovanja i mladih Iva Ivanković, ravnatelji Kliničkog bolničkog centra Sestre Milosrdnice, ravnatelj Kliničke bolnice Merkur, Kliničke bolnice Sveti Duh, Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević”, ravnatelji općih i specijalnih bolnica, poliklinika i domova zdravlja te ostalih suradnih ustanova kao i velik broj nastavnika i vanjskih suradnika Medicinskog fakulteta.

Dekan Medicinskog fakulteta HKS-a Dalibor Karlović u svom obraćanju zahvalio je Fakultetskom vijeću, nastavnicima i Upravi Sveučilišta na potpori u radu Fakulteta te se osvrnuo na dosadašnji rad Fakulteta i zahvalio studenticama i studentima na ukazanom povjerenju. Sve prisutne pozdravio je i rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta Željko Tanjić, čestitao je vodstvu Fakulteta na svim postignutim rezultatima te je osobito zahvalio svim suradnim ustanovama na izvrsnoj suradnji koja će upravo ove akademske godine osobito doći do izražaja, budući da će njihovi studenti sve aktivnije biti prisutni u klinikama.

U svom obraćanju okupljenima državna tajnica Irena Hrstić zaključila je kako je Hrvatsko katoličko sveučilište osnivanjem Medicinskog fakulteta učinilo mudar potez te je zaželjela da akademska zajednica ustraje i napreduje, ali i da primarno ostane kvalitetna i unikatna.
 

Pisane vijesti