Svečano otvorenje obnovljenog Odjela za ginekologiju i porodništvo Opće bolnice Virovitica

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar zdravstva izv. prof. dr. sc. Vili Beroš, dr. med. prisustvovali su današnjoj svečanosti otvaranja rekonstruiranog odjela rodilišta Opće bolnice Virovitica.

Projekt ''Rekonstrukcija i adaptacija II. kata zgrade D Opće bolnice Virovitica - Rodilište'' vrijedan je više od 1,3 milijuna eura što pokazuje usmjerenje ove Vlade ka jačanju javno zdravstvenog sustava.

Projekt rekonstrukcije rodilišta rezultat je suradnje lokalne zajednice i Vlade, a moderno opremljeno rodilište omogućit će veću dostupnost i unaprijedit će kvalitetu zdravstvene skrbi na području sjeverne Slavonije, kojem gravitira preko 75 tisuća stanovnika.

Ovo nije još samo jedan infrastrukturni projekt, već je simbol zajedničke posvećenosti pružanju kvalitetne javne zdravstvene skrbi svim našim građanima, a posebno budućim majkama i novorođenčadi.
Ovom prilikom ministar zdravstva istaknuo je i važnost kontinuiranog ulaganja u ljudske resurse u javno zdravstvenom sustavu.

Kontinuirano radimo i na kadrovskom usavršavanju te smo osigurali 13,2 milijuna eura za specijalističko usavršavanje 375 medicinskih sestara i tehničara, od čega je 13 specijalizacija na području Virovitičko-podravske županije, dok je za jačanje kadrova primarne zdravstvene zaštite osigurano 130 milijuna eura za cijelu Hrvatsku. Isto tako ulaže se i u ljudske resurse i na bolničkoj razini, a trenutno je u Općoj bolnici Virovitica 42 specijalizanata/ liječnika, zaključio je ministar zdravstva izv. prof. dr. sc. Vili Beroš, dr. med., dodavši kako se jedino aktivnim upravljanjem cjelokupnog zdravstvenog sustava dobivaju željeni rezultati na dobrobit pacijenata i generacija koje dolaze te kako su sve ove aktivnosti koraci u provođenju sveobuhvatne i strukturirane reforme zdravstva.
 

Pisane vijesti