Poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava „Vraćanje u uporabljivo stanje infrastrukture u području zdravstva na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije“

Ovim pozivom želi se zdravstvenim ustanovama pružiti financijska sredstva nužno potrebna za sanaciju štete od potresa, pri čemu je na raspolaganju više od milijardu kuna isključivo za dionike u sustavu zdravstva.

Poziv je pripremilo i objavilo Ministarstvo zdravstva za provedbu projekata obnove zdravstvenih ustanova i njihovo financiranje iz bespovratnih financijskih sredstava Fonda solidarnosti Europske unije.
 
Razornim potresa snage 5,5 po Richteru koji je 22. ožujka 2020. pogodio Zagreb, Krapinsko-zagorsku i Zagrebačke županiju uvelike su nastradale zdravstvene ustanove na pogođenom području - kliničke bolnice, klinički bolnički centri, bolnice, opće bolnice, klinike, ustanove za palijativnu skrb, ljekarne i druge zdravstvene ustanove.
 
Ovim pozivom želi se takvim zdravstvenim ustanovama pružiti financijska sredstva nužno potrebna za sanaciju štete od potresa, pri čemu je na raspolaganju više od milijardu kuna isključivo za dionike u sustavu zdravstva.
 
Svrha Poziva je nadoknada sredstava kroz projekte u području zdravstva za provedene hitne mjere sanacije, izrade dokumentacije za provedbu i sama provedba radova i opremanje, a što podrazumijeva dodatno poboljšanje konstrukcija uz prilagodbu suvremenim standardima te izvođenje radova osiguranja i stabiliziranja oštećenih dobara.
 
Grupe prihvatljivih aktivnosti – su podijeljene 3 segmenta:
Grupa 1.: Hitne mjere sanacije
Grupa 2.: Priprema projektne i tehničke dokumentacije
Grupa 3.: Izvedba radova i opremanje
 
Radi se o otvorenom pozivu koji je namijenjen svim zdravstvenim ustanovama na prihvatljivom području te o pozivu koji je otvoren do iskorištenja raspoložive financijske alokacije.
 
Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih financijskih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva je 1.071.600.000,00 HRK koji je osiguran u Državnom proračunu RH.
 
Više informacija možete pronaći na internetskim stranicama Ministarstva zdravstva https://zdravlje.gov.hr/ i www.strukturnifondovi.hr

Dana 17. veljače 2021. godine objavljen je prvi (1.) set pitanja i odgovora u okviru ovog Poziva.

Dana 05. ožujka 2021. godine objavljen je drugi (2.) set pitanja i odgovora u okviru ovog Poziva.

Dana 07. svibnja 2021. godine objavljen je treći (3.) set pitanja i odgovora u okviru ovog Poziva.

Dana 19. svibnja 2021. godine objavljen je četvrti (4.) set pitanja i odgovora u okviru ovog Poziva.

Dana 01. lipnja 2021. godine objavljen je peti (5.) set pitanja i odgovora u okviru ovog Poziva
.

Dana 09. srpnja 2021. godine objavljen je šesti (6.) set pitanja i odgovora u okviru ovog Poziva.

Dana 22. listopada 2021. godine objavljen je sedmi (7.) set pitanja i odgovora u okviru ovog Poziva.


Dana 22. studenog 2021. godine objavljen je osmi (8.) set pitanja i odgovora u okviru ovog Poziva.


VAŽNO! Ministarstvo zdravstva kao Tijelo odgovorno za provedbu financijskog doprinosa u okviru Fonda solidarnosti Europske unije, dana 03. svibnja 2021. godine objavilo je Prvu izmjenu natječajne dokumentacije u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava – Vraćanje u uporabljivo stanje infrastrukture u području zdravstva na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije (FSEU.2021.MZ.).
 
VAŽNO! Ministarstvo zdravstva kao Tijelo odgovorno za provedbu financijskog doprinosa u okviru Fonda solidarnosti Europske unije, dana 15. lipnja 2022. godine objavilo je Drugu izmjenu natječajne dokumentacije u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava – Vraćanje u uporabljivo stanje infrastrukture u području zdravstva na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije (FSEU.2021.MZ.).

Više informacija možete saznati iz dokumenata dostupnih za preuzimanje.


Važna obavijest  - Izmjena Općih uvjeta Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije

Odlukom o donošenju pravila za provedbu Fonda solidarnosti Europske unije – verzija 1.4. od 27. rujna 2022. godine - na snagu su stupili izmijenjeni Opći uvjeti Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije.
 
MZ TOPFD naglašava kako su stupanjem na snagu izmijenjeni Opći uvjeti postali primjenjivi za sve operacije ugovorene iz Fonda solidarnosti Europske unije te da su korisnici obvezni informirati nadležno tijelo (MZ TOPFD) ako unatoč navedenim izmjenama odluče primjenjivati Opće uvjete prema kojima su zaključili Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. Ako se korisnik ne izjasni, MZ TOPFD će smatrati da je korisnik suglasan s primjenom izmijenjenih Općih uvjeta iz verzije 1.4. Pravila za provedbu Fonda solidarnosti Europske unije. Također, zbog primjene novih Općih uvjeta nije potrebno pristupiti izradi dodatka ugovoru o bespovratnim sredstvima, već se Opći uvjeti iz verzije ZNP-a 1.4. automatski primjenjuju.
 
Opći uvjeti iz verzije 1.4. pravila za provedbu Fonda solidarnosti EU dostupni su na slijedećoj poveznici: Opći uvjeti – ZNP v1.4

VAŽNO! Ministarstvo zdravstva kao Tijelo odgovorno za provedbu financijskog doprinosa u okviru Fonda solidarnosti Europske unije, dana 13. prosinca 2022. godine objavilo je Treću izmjenu natječajne dokumentacije u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava – Vraćanje u uporabljivo stanje infrastrukture u području zdravstva na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije (FSEU.2021.MZ.).
FSEU.2021.MZ. 3 Izmjena poziva 12.12.zip