Ministar zdravstva održao konferenciju za medije

Zagreb, 27. siječnja 2020.g. –U povodu brojnih medijskih napisa kojima se dovelo u pitanje legalnost stjecanja imovine ministra zdravstva i članova njegove obitelji, kao i poslovanja Ministarstva zdravstva, ministar zdravstva prof.dr.sc. Milan Kujundžić danas je održao konferenciju za medije.

Na konferenciji je uz ministra zdravstva nazočio i njegov odvjetnik Janko Grlić iz Odvjetničkog društva Gajski, Grlić, Prka i Partneri d.o.o. iz Zagreba. Odvjetnik je po uvidu u dokumentaciju zaključio  kako je imovina stečena legalno, uz transparentni izvor financijskih sredstava i plaćene sve porezne obveze.
Ministar zdravstva je naglasio kako je u nizu medijskih napisa iznesen niz neistina kojima se diskreditira njegov  životni rad i dignitet, kao i obitelj i prijatelji. Naglasio je kako je sva imovina stečena poštenim radom i kreditima,  te izrazio žaljenje zbog formalnih propusta pri ispunjavanju imovinske kartice.
Na pitanja okupljenih novinara hoće li dati ostavku, ministar je odgovorio kako bio to bilo najjednostavnije, no kako mu moral i životni credo ne dopuštaju to učiniti, jer bi to značilo pobjedu interesnih skupina koje i stoje iza ovog slučaja.  Obavijestio je novinare kako je u dogovoru s premijerom stavio mandat na raspolaganje te ga zamolio za vrijeme tijekom kojeg bi mogao podastrijeti sve činjenice, kada i kako su nastale „sporne nekretnine“, iz kojih su izvora financirane, te kako je na sve uredno plaćen porez. Cjelokupna dokumentacija koja dokazuje neistinitost napada bit će predana svim mjerodavnim tijelima, Povjerenstvu za sukob interesa, predsjedniku i članovima Vlade, Predsjedništvu HDZ-a i koalicijskim partnerima, kao i cijeloj javnosti.
Zaključno ministar je istaknuo kako je zamolio Premijera, koji naravno ima pravo smijeniti svakog ministra, da donese odluku o njegovoj smjeni, no tako da to napravi na temelju provjerenih činjenica, a ne zbog medijskih napisa i linča programiranog od interesnih skupina.
 

Pisane vijesti | Obavijesti