Požeško-slavonska županija je uspješno okončala EU projekt pod nazivom: „Dom zdravlja - centar zdravlja“

Požeško-slavonska županija je uspješno okončala EU projekt pod nazivom: „Dom zdravlja - centar zdravlja“, za koji su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 4.968.911,24 HRK iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa: „Konkurentnost i kohezija“.
 

Provedba ovog projekta trajala je od 1. studenoga 2016. godine do 1. svibnja 2019. godine dok je završno izvješće o provedbi projekta odobreno u prosincu 2019. godine.

Projektom je osigurano unaprjeđenje kvalitete pružanja primarne zdravstvene zaštite na području Požeško-slavonske županije kroz ulaganja u infrastrukturu i opremu sedam pružatelja primarne zdravstvene zaštite (Dom zdravlja Požeško-slavonske županije i 6 „koncesionara“ ) u Požeško-slavonskoj županiji čime je ovaj projekt doprinio strateškom cilju smanjenja broja upućivanja na više razine zdravstvene zaštite u području Požeško-slavonske županije za 15 posto.

Među nabavljenom opremom nalazi se oprema za ordinacije opće/obiteljske medicine, pedijatrije ginekologije i dentalne medicinu poput: terapijskog UZV-a, EKG holtera, aspiratora, digitalnog ortopana i defibrilatora.

Manji građevinski zahvati u okviru ovoga projekta izvedeni su na šest zgrada Doma zdravlja Požeško-slavonske županije na različitim lokacijama među kojima su tri lokacije u Požegi, Pakrac Lipik i Velika.

Projektom je osigurano provođenje tzv. horizontalnih politika EU kojima se između ostaloga osiguravaju kvalitetnije mogućnosti za slijepe i slabovidne osobe te je važno napomenuti kako je u okviru provedbe ovoga projekta postavljena ploča na Brailleovom pismu.

Ovim projektom se doprinosi ciljevima Operativnog programa: „Konkurentnost i kohezija“ i Nacionalne strategije razvoja zdravstva za razdoblje od 2012.-2020. godine kroz smanjenje broja uputnica pružatelja primarne zdravstvene skrbi u bolnice u depriviranim/izoliranim područjima.

Stranica