U KBC Split potpisan ugovor za projekt Regionalnog transfuzijskog centra

Split, 24. listopada 2019. - Klinički bolnički centar (KBC) Split dobit će na lokaciji Križine Regionalni transfuzijski centar, vrijedan oko 55 milijuna kuna, čiji je početak gradnje planiran za sljedeću godinu.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt potpisali su u četvrtak u Splitu ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić, ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić, ravnatelj KBC Split dr. Julije Meštrović i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric.

Ministar zdravstva, prof. dr. sc. Milan Kujundžić istaknuo je važnost realizacije ovoga projekta budući da će novi transfuzijski centar imati veliki značaj za cijelu Dalmaciju, a ne samo za Split. Također, nadodao je kako je ovo još jedan dodatak za sigurnost pacijenata kada je riječ o transfuziji ne samo krvi kada je život u pitanju nego i o derivatima krvi.

Julije Meštrović, ravnatelj KBC Split, kazao je kako će transfuzijski centar svima puno značiti, a u njemu će se moći pripremiti 40 posto više doza krvi i 40 posto više krvni pripravaka nego što se to sada radi i to za čitavo područje južne Hrvatske.
 

Stranica