Sastanak nacionalnih koordinatora za zdravlje Zdravstvene mreže Jugoistočne Europe

ZAGREB, 6. lipnja – U Ministarstvu zdravlja održan je sastanak nacionalnih koordinatora za zdravlje deset država članica Zdravstvene mreže Jugoistočne Europe (SEEHN), kojom trenutno predsjedava hrvatski ministar zdravlja prof. Rajko Ostojić.

Sastanak je održan nakon što je 4. lipnja u Zagrebu održana Prva regionalna ministarska konferencija „Srce regiji“, koja se bavila suradnjom u području transplantacijske medicine.

Pozdravljajući na početku sastanka nacionalne koordinatore i druge goste, ministar Ostojić je rekao kako Mreža od samoga početka uživa stalnu i snažnu potporu Europskog ureda Svjetske zdravstvene organizacije i Vijeća Europe kroz ponuđena sredstva i ljudske resurse. Ocijenio je i da je u jedanaest godina postojanja Mreže, postignuta uspješna regionalna suradnja  zemalja članica.
Zdravstvenu mrežu podržavaju i brojne institucije čiji su predstavnici prisustvovali na sastanku, poput Vijeća za regionalnu suradnju, Eurohealthneta, Europskog zdravstvenog foruma Gastein, te Međunarodne mreže bolnica koje promoviraju zdravlje s kojom je ministar Ostojić, kao predsjednik Mreže, potpisao Memorandum o suradnji.

Na 29. redovnom sastanku nacionalnih koordinatora, koji završava u srijedu, govorilo se o nizu tema koje se odnose na provedbu zaključaka Banjalučke ministarske deklaracije usvojene 2012, te na organizacijske i tehničke aspekte djelovanja Mreže kako bi se pospješila suradnja i unapređenje zdravlja u regiji.



Vijesti iz medija