KONFERENCIJA „DANI REGIONALNOGA RAZVOJA I EU FONDOVA“

Šibenik, 4.-5. listopada 2018.
 
U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, 4.- 5. listopada 2018. godine, u turističkom naselju Amadria Park u Šibeniku održana je konferencija pod nazivom „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“, a okupila je više od 700 sudionika.

Na konferenciji su razmijenjena iskustva u provedbi EU fondova i predstavljene aktualne politike i razvojni programi, iskustva drugih zemalja članica Europske unije te primjeri dobre prakse čiji je cilj omogućiti ravnomjerni regionalni razvoj svih krajeva Republike Hrvatske kao i mogućnosti financiranja regionalnoga razvoja sredstvima fondova i programa Europske unije.
Konferenciju su uvodnim obraćanjima otvorili ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije gđa. Gabrijela Žalac, predsjednik Vlade Republike Hrvatske g. Andrej Plenković, a povjerenik Europske komisije za proračun i ljudske resurse g. Günther H. Oettinger prisutnima se obratio video porukom.
Konferenciji su također nazočili, uz ministre, državne tajnike i pomoćnike ministara, i župani, gradonačelnici, načelnici, konzultanti, predstavnici razvojnih agencija te korisnici EU fondova.
Ispred Ministarstva zdravstva na konferenciji su na dužnosničkoj razini sudjelovali državni tajnik g. Tomislav Dulibić te pomoćnik ministra dr. sc. Mate Car.
Također, u okviru konferencije ministri i visoki dužnosnici iz Slovačke, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovenije te Malte su sudjelovali u raspravi o planovima za sljedeće financijsko razdoblje nakon 2020. godine te o nepravilnostima u provedbi projekata financiranih iz EU fondova, kao i mogućnostima za brži regionalni razvoj korištenjem EU fondova.
U okviru mjera javnosti i vidljivosti, predstavnice Službe za fondove Europske unije Ministarstva zdravstva su, zajedno s predstavnicima Upravljačkog tijela, kroz promotivni materijal i brošure, predstavile zainteresiranoj javnosti projekte i pozive u sustavu zdravstva koji su trenutno u pripremi i provedbi, a koji se financiraju bespovratnim sredstvima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. - 2020. 

Stranica