Ministar Kujundžić sudjeluje na formalnom sastanku ministara zdravstva Vijeća EU za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravlje i potrošačka pitanja (EPSCO) koji se održava u Bruxellesu.

Na sastanku će se usvojiti nacrti Zaključaka Vijeća o digitalnom zdravstvu i Zaključaka Vijeća o prekograničnim aspektima politike vezano uz alkohol.

Hrvatska je podržala usvajanje oba seta Zaključaka Vijeća EU.
Ministar Kujundžić naglasio je važnost svih oblika suradnje i potpore na razini EU-a, kako financijskih tako i savjetodavnih, kako bi se najbolje prakse i iskustva primijenila u nacionalnim sustavima i unaprjeđenju digitalnog zdravstva. Republika Hrvatska je u Nacionalnoj strategiji razvoja zdravstva za razdoblje od 2012. do 2020. godine prepoznala informacijsku i komunikacijsku tehnologiju kao jedno od značajnih sredstava ostvarenja svojih ciljeva, koja kao ključan prioritet ističe informatizaciju i eZdravstvo, te intenzivno radi na razvoju i provođenju digitalnih rješenja što u konačnici doprinosi jačanju zdravstvenog sustava.
Predstavnici država članica EU raspravljali su o prekograničnim aspektima politike vezano uz alkohol, a ministar Kujundžić je istaknuo potrebu za uvođenjem označavanja nutritivnog sastava alkoholnih pića, te izrazio posebnu podršku inicijativama vezanim uz ograničavanje prekogranične prodaje alkoholnih pića, što je za RH izrazito važno zbog dugog graničnog pojasa i više susjednih zemalja s kojima graniči.
Nastavak rasprave je bio posvećen farmaceutskoj politici u EU, pri čemu se izrazila potreba za donošenjem rješenja dostupnosti i pristupačnosti lijekova u EU, osobito u slabije razvijenim državama članicama.
Bugarska je predstavila program predsjedanja Vijećem EU u prvoj polovici 2018. godine.

Pisane vijesti