KBC Osijek dobio novi MR uređaj

Klinički bolnički centar Osijek dobio je suvremeni uređaj za magnetnu rezonancu, zahvaljujući kojem će se dodatno smanjiti liste čekanja. 

Uređaj je vrijedan 10 milijuna kuna, a sredstva je osigurala Vlada temeljem Odluke da se dio dobiti Hrvatske agencije za lijekove i medicinske proizvode iskoristi za opremanje zdravstvenih ustanova, koje su i najveći potrošači lijekova i medicinskih proizvoda.

Ministar zdravlja Siniša Varga istakao je da se radi o najmodernijem magnetu u  javnozdravstvenom sustavu Hrvatske , koji će smanjiti liste čekanja i omogućiti uslugu na razini ne samo zagrebačkih KBC-a nego i europskih zdravstvenih centara.

Sanacijski upravitelj Sven Kurbel je istakao kako je ovo početak daljnjih ulaganja u KBC,  uključujući i novu već nabavljenu opremu za Zavod za oftalmologiju koja predstavlja značajan iskorak u pružanju zdravstvenih usluga  te će  omogućiti  kvalitetnije liječenje bolesnika koji  su zbog nedostatka takve sofisticirane opreme zadnjih godina bili prisiljeni na liječenje putovati u Zagreb. Vrpcu su presjekli radiologinja dr. Nives Zrno i Boris Crnov, prvostupnik radiološke tehnologije, a svečanosti su prisustvovali ministar zdravlja Siniša Varga, njegov pomoćnik za bolničku zdravstvenu zaštitu Dragan Korolija Marinić, sanacijski upravitelj KBC-a Osijek Sven Kurbel, predstojnica Zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Branka Kristek i drugi.
 

Pisane vijesti