U Slavonskom Brodu otvorena nova angio sala

U OB dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu otvorena je nova angio sala na Odjelu za kardiologiju, ukupne vrijednosti preko 7 milijuna kuna, čiju je nabavku financiralo Ministarstvo zdravlja.

U svečanom rezanju vrpce sudjelovali su najmlađi doktor specijalizant Domagoj Mišković, dr.med., i najmlađi medicinski tehničar Saša Presežnik.

„Vjerujem kako će nova sala dodatno unaprijediti kvalitetu liječenja, što je posebice važno s obzirom na sve veći broj pacijenata s bolestima krvožilnog sustava. Brodska bolnica poznata je po izvrsnim rezultatima na području liječenja kardiovaskularnih bolesti, a nabavka ove najsuvremenije opreme doprinijet će boljoj zdravstvenoj zaštiti u korist pacijenata Slavonskog Broda ali i šire regije“, poručio je ministar prim. Siniša Varga, dr. med. dent. spec.

Kardiološki laboratorij bolnice dr. Josip Benčević u pogonu je od 2003. godine, a u posljednjih 12 godina bilježi porast u broju metoda liječenja i operativnih zahvata koji su dostupni pacijentima, čemu dodatno doprinose i brojne specijalizacije stručnog kadra. Od 2012. godine, Odjel za kardiologiju uključen je i u Hrvatsku mrežu primarne PCI s primarnim područjem zbrinjavanja bolesnika s akutnim srčanim infarktom iz cijele Zapadne Slavonije, stoga su ovakva ulaganja neophodna za kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu uslugu velikog broja pacijenata.

Odjel broji ukupno 7250 obavljenih invazivnih kardioloških procedura, od toga 2108 koronarnih operacija s ugradnjom stentova. Nabavka novog i vrhunskog uređaja za invazivne kardiovaskularne procedure, vrijednog 7.359.402,00 kuna, omogućit će još bolju zdravstvenu uslugu građanima Slavonskog Broda, ali i šire okolice.   
 

Pisane vijesti