Donacija za bolnicu u zimskom tranzitnom centru Slavonski Brod

Voditeljica International Medical Corpsa za Hrvatsku Ivana Petković predala je koordinatorici Kriznog stožera Ministarstva zdravlja dr. Nataši Janev Holcer, lijekove i medicinsku opremu vrijednu 35.420 kuna.

Donacija je namijenjena bolnici u tranzitnom centru u Slavonskom Brodu, a stigla iz Frankfurta u organizaciji neprofitnih međunarodnih humanitarnih organizacija IMC-ija i Luftfahrt ohne Grenzen (Wings of Help). Darovani medicinski proizvodi sadrže pribor za infuzije i zavojni materijal.

„Ova donacija mali je dio našeg puno većeg i kompleksnijeg međunarodnog humanitarnog projekta kojem je cilj ublažavanje posljedica sirijske krize na izbjegle ljude kojima je potrebna pomoć da nastave živjeti dostojanstven život“, istaknula je voditeljica splitskog predstavništva IMC-ija Ivana Petković kojoj je posebno drago što organizacija može pomoći i u Hrvatskoj. Inače, IMC pruža zdravstvene usluge i psihosocijalnu pomoć te dijeli neophodnu humanitarnu pomoć izbjeglicama u tranzitu u Srbiji i Grčkoj, a već duže vrijeme djeluje i u samom žarištu krize u Siriji te u okolnim zemljama koje su primile veliki broj izbjeglica poput Iraka, Turske, Jordana i Libanona.

Koordinatorica Kriznog stožera Ministarstva zdravlja dr. sc. Nataša Janev Holcer, dipl. ing. naglasila je kako je ova donacija nastavak dobre suradnje Kriznog stožera s IMC-ijem koji je za vrijeme prošlogodišnjih velikih poplava donirao medicinsku opremu u vrijednosti 52.000 kuna ambulanti u Račinovcima.



Pisane vijesti