Pravilnik o dopunskom radu

Pravilnik o mjerilima za davanje odobrenja zdravstvenom radniku za sklapanje poslova iz djelatnosti poslodavca stupio je na snagu 27. listopada 2015. i objavljen je na stranicama Ministarstva zdravlja i u Narodnim novinama na linku 113/15.

Liječnici koji su zaposleni u državnim bolnicama ubuduće će, prema novom Pravilniku o dopunskom radu, moći legalno raditi kod privatnika, isključivo uz odobrenje za dodatni rad, koje mogu dobiti pod određenim uvjetima.

Odobrenje izdaje ravnatelj odnosno sanacijski upravitelj ustanove, a moći će ga dobiti isključivo liječnici koji u svojoj matičnoj zdravstvenoj ustanovi obave više posla i značajno skrate liste čekanja. Odobrenje za dodatni rad dobit će liječnik koji odradi više od svoje prosječne bruto plaće pomnožene s koeficijentom djelatnosti za koju se traži odobrenje.

Kao prilog Pravilniku nalaze se i prosječna mjesečna izvršenja i koeficijenti djelatnosti koji su potrebni za izračunavanje uvjeta dobivanja odobrenja za doktore medicine, odnosno doktore dentalne medicine.

Kalkulator za izračun uvjeta