Tjedan e-zdravstva

  • Vrijeme
15.4.-17.4.2020.
 
  • Organizator
MInistarstvo zdravstva
 
  • Kategorija događanja
Sastanak
 
  • Lokacija
RovinjDjelotvorni podaci ključ su uspjeha zdravstvenih sustava uz korištenje inovativnih, digitalnih tehnologija, a europsko upravljanje zdravstvenim podacima treba osigurati kvalitetne, dobro strukturirane, standardizirane i sigurne podatke kao osnovu za daljnji razvoj zdravstvenih usluga i postizanje društvene solidarnosti.

Tjedan e-zdravstva (e-Health Week Croatia) je međunarodna konferencija koja okuplja zdravstvene stručnjake, donositelje i provoditelje zdravstvenih politika te poslovne subjekte koji se bave razvojem rješenja za zdravstveni sustav. Riječ je o jednom od najznačajnijih događaja u domeni informacijskih i komunikacijskih tehnologija za zdravstvo u Europi, dio je agende Digitalnog jedinstvenog tržišta i predstavlja priliku za razmjenu iskustava te proširivanje suradnje između dionika u domeni e-zdravstva i digitalnog zdravstva.

Tjedan e-zdravstva 2020. godine obilježava puno desetljeće tradicije ovog događaja koji se održava u organizaciji države predsjedateljice Vijećem Europske unije te uz podršku Europske komisije, kao i Svjetske zdravstvene organizacije. Na konferenciji očekujemo više od tisuću sudionika koji će tijekom Tjedna e-zdravstva imati prilike sudjelovati na stručnoj konferenciji, sastancima na visokoj i radnoj razini te izložbenom dijelu za predstavnike industrije, nevladinog sektora i drugih organizacija koje djeluju u području e-zdravstva, ali i šire. Tijekom Tjedna e-zdravstva održat će se mnoga dodatna okupljanja, poput sastanka Mreže za e-zdravstvo Europske komisije i radionica Američkog udruženja za upravljanje zdravstvenim informacijama AHIMA.

Republika Hrvatska od punopravnog članstva u EU vrlo aktivno je sudjelovala u raznim aktivnostima međunarodne suradnje iz područja e-zdravstva. Jedna je od država članica koja uspješno implementira i testira prekograničnu suradnju. Hrvatski proizvođači digitalnih rješenja u zdravstvu sve su više prepoznati u regiji i globalno pa Tjedan e-zdravstva predstavlja njihov svojevrstan izlog i time multiplicira mogućnosti umrežavanja i boljeg plasmana njihovih proizvoda, što doprinosi hrvatskom gospodarstvu. Konferencija će afirmirati Hrvatsku kao nezaobilazan čimbenik u području e-zdravstva u Europi i usredotočiti se na poslovne i istraživačke mogućnosti u sustavu zdravstva.

Neke od tema koje će biti obuhvaćene programom Tjedna e-zdravstva su jačanje pružanja usluga s djelotvornim podacima, smisleno korištenje zdravstvenih podataka, interoperabilnost sustava prema međunarodnim i otvorenim standardima, pomak s tretmana na prevenciju, integrirana skrb i njega usredotočena na osobu, aktivno i zdravo starenje, otvoreni podaci za podršku aktivnom i zdravom starenju, osnaživanje pacijenata i zajednica, prekogranični pristup zdravstvenim resursima, inovacije u digitalnom zdravstvu, umjetna inteligencija u zdravstvu, aplikacije za osjetljive korisnike i skupine, edukacija zdravstvene radne snage, kibernetička sigurnost u digitalnom zdravstvu i dr.HR PRES Tjedan e-zdravstva Hrvatska- objava za medije 2020.


HR PRES eHealth Week Croatia- press announcement 2020.