MIZ nositelj projekata

Razvoj e-usluga 
Referentna oznaka: KK.02.2.1.01
Ograničeni postupak dodjele bespovratnih sredstava trajnog modaliteta u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.;
 
Predmet Poziva: 
Razvoj e-aplikacija kao što su e-Zdravlje, e-Uprava za zemljišno i prostorno planiranje, e-Kultura, eTurizam, e-Pravosuđe, e-Uključivanje s ciljem pružanja boljih usluga građanima i povećanja produktivnosti javnog sektora, a u skladu s prioritetima za financiranje utvrđenim u Strategiji eHrvatska 2020. (Strategiju možete vidjeti ovdje http://digarhiv.gov.hr/arhiva/1231/168420/uprava.gov.hr/UserDocsImages/e-Hrvatska/Strategija_e-Hrvatska_2020.pdf)
 
Svrha Poziva:
Povećanje korištenja IKT-a u komunikaciji između građana i javne uprave uspostavom IKT strukture za koordinaciju komunikacije te razvojem softverskih rješenja.
Pokazatelji definirani na razini projektnog prijedloga trebaju doprinositi postizanju pokazatelja na razini Poziva. Pokazatelji neposrednih rezultata i rezultata na razini Poziva su ujedno pokazatelji rezultata navedeni u OPKK za SC 2c1.
Ukupni očekivani rezultat ovog SC 2c1 jest (do 2023. godine) povećati razinu korištenja usluga e-uprave od strane građana, što se vrednuje s obzirom na učestalost korištenja usluga e-uprave od strane pojedinaca i povećanja broja stanovnika koji komuniciraju s javnim ustanovama.

Ministarstvo zdravstvo je nositelj tri projekta ( e-Bolnica, e-Smjernice i primjena normizacije ) na kojima mu je partner Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i za koje su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava potpisani 7. studenoga 2019. godine